iPad apps – følg nettverkskostnadene!

My Data Usage er en app som gjør det mulig å følge med på hva nettverkskostnadene dine blir. Dette er alltid viktig å følge med på, selvom om du er innenlands og har såkalt «fri bruk»- abonnement.

«Fri bruk»-abonnementene har nemlig en øvre grense på 5Gb eller 10Gb pr. måned, passerer du dette nivået reduserer operatøren hastigheten på nettforbindelsen din (noe som er meget irriterende). Dersom man planlegger å se f.eks. ski-VM på iPad over 3g (noe som går utmerket ved hjelp av NRK sin app), vil du fort kunne overstige dine grenseverdier på overføring av data. Konsekvensen når du overstiger er lavere hastighet på linjen og du får ikke lenger mulighet til å se TV over 3g. Mao. følg med både om du har fri bruk abonnement og enda viktigere ved vanlig abonnement hvor du blir fakturert for antall Mb du overfører.

Uansett abonnement må du passe deg med en gang du passerer landets grenser. Da kan det fort bli veldig dyrt med dataoverføring og spesielt med TV og/eller lyd- streaming. Skal du gjøre dette bør du finne deg et sted hvor det er WiFi og du kan koble iPad mot det trådløse nettverket.

Skaff deg My Data Usage, det kan du spare mye penger på!

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss