iPad apps – The Daily er første 100% nettbrett-avis!

The Daily, som ble presentert i går, er nå tilgjengelig i den amerikanske App Store, det betyr at vi snarlig får den i norske App Store.

Vi har lastet den ned og gjort oss kjent med den, og dette lover virkelig godt! Etter noen ukers prøveperiode vil prisen være 99 cent pr. uke, noe som i forhold til dagens dollarkurs, tilsier litt over kr. 5,50 pr. uke for det som skal være en ca. 100-siders avis. Prisen vil gjøre sitt når det gjelder prising av andre nettbrett-baserte aviser som f.eks. VG+. Det blir spennende å se hvilken pris de vil legge seg på.

Mange hevder at lanseringen av The Daily vil bety begynnelsen på slutten for de gratis nettavisene slik vi kjenner dem i dag. Dette gjenstår å se og avhenger selvfølgelig av betalingsviljen til oss konsumenter.

The Daily har ca. 120 journalister som utelukkende skal arbeide med innhold til denne rene iPad-avisen (den skal ikke slippes for Android-baserte tablets). Målet er at avisen skal være en blanding av mange ulike medier; tekst, lyd, bilde, video og interaktivt innhold. Den vil komme i en morgenutgave som oppdateres fortløpende hele dagen.

Brukergrensesnittet er spennende med et startbilde i form av en karusell som gir deg alle topp-nyhetene. Avisen er delt inn i de tradisjonelle seksjonene for nyheter, sport, politikk osv.

Av spesielle godbiter lover redaksjonen i avisen å bruke 360-graders bilder, hvor du får følelsen av å være tilstede ved løfte, dreie og svinge iPaden for å se «det store» bildet.

News Corp og Apple har satset 30 millioner dollar i utvikling av The Daily, de sier også at de har meget høye ambisjoner med denne avisen.

Her er linken til The Daily i den amerikanske App Store! Her har du oppskriften på å få amerikansk App Store konto!

Anbefalt lesning:

One Response to iPad apps – The Daily er første 100% nettbrett-avis!

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss