iPad apps for navigasjon i bil eller båt!

For navigering på sjøen er det en app som skiller seg spesielt ut og som kan erstatte annet utstyr som er spesielt utviklet for båter. Denne appen heter Navionics! Dette er en HD app noe som betyr at du får kart i meget høy oppløsning på iPaden. Navionics har massevis av funksjoner; terreng overlegg, POI, waypoints, deling av ruter (på Twitter, Facebook og epost), ruteplanlegging, tidevannsberegninger, lagring av track, osv.

Som med alt annet på iPad er også Navionics intuitivt og enkelt å lære (uten behov for manual).

For navigering i bil finnes det mange fler apps å velge mellom, vi vil ta for oss to av dem.

Navigon var blant de første som kom med bil-navigering til iPhone. Navigon har siden dette kommet i flere forbedrede versjoner, og nå også for iPad. Med Navigon på iPad får du virkelig en stor skjerm å følge med på. Faktisk blir det slik at alle i bilen kan følge med. Man kan velge mellom forskjellige varianter i forhold til hvilke land man ønsker dekket.

Navigasjonen skjer på en meget realistisk måte hvor føreren hele tiden og i god tid får vite hvordan man skal forholde seg i trafikken. iPaden kan benyttes både liggende og stående. Den innebygde stemmestyringen er meget presis. Ved innlegging av adresser «hjelper» Navigon deg slik at du slipper å taste for mye. Du kan også benytte en fartsmåler som sier i fra når du kjører for fort. Du har valg mellom 2D og 3D kartvisning. Mao. mye av det samme du får av løsninger som er laget spesielt for bil. Forskjellen her er at skjermen er så mye større og bedre.

Sygic MobiSygic Mobile Maps er en annen leverandør av navigasjonsløsninger. Som med de fleste navigasjonsystemene som finnes er funksjonaliteten omtrent den samme, men tilnærmingen kan variere noe. Det vesentlige som skiller Navigon og Sygic er måten de presenterer kart-informasjonen på. Det er denne man må ta stilling til og her er alle ulike i sin smak. Sygic har også innebygget varsel av foto-farts-bokser og du kan søke etter restauranter og hoteller i forhold til hvor du kjører.

For både Navigon og Sygic gjelder at du kan kjøpe en app og laste den ned både på iPad og iPhone.

For å kunne nyttiggjøre seg disse appene på best mulig måte må man kunne montere iPaden på en god måte. Vi har tidligere sett på muligheter for montering her!

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss