iPad for skoler, høyskoler og universiteter!

Mange tenker nok på Apples iTunes som et sted hvor man kan kjøpe og laste ned musikk, pocasts, lydbøker osv (hvis de i det hele tatt vet hva det er). Men iTunes har også en helt annen side. Et av menyvalgene i iTunes heter iTunes U, tilsynelatende litt kjedelig, men bak denne fliken skjuler det seg enorme verdier og muligheter for utdanningsinstitusjoner, lærere, elever og studenter.

iTunes U

Vi har tidligere beskrevet deler av dette temaet i artikkelen om 300 norske forelesninger på iPad. Men iTunes U er så mye mer, her kan du finne mer enn 350.000 gratis forelesninger, undervisningsvideoer, kurs og annet. Bidragsyterne til iTunes U er alle typer undervisningsinstitusjoner og museer over hele verden.

Det er viktig at norske skolemiljøer og spesielt ledelsen ved disse kjenner sin besøkelsestid, og kommer seg med på dette toget som suser av gårde i stor fart. Likevel, du som elev, student eller lærer behøver ikke å vente på at din skole begynner å bruke iTunes U. Du kan gjøre det på egen hånd! Det er lett å finne fram til forelesninger, presentasjoner og kurs som støtter det faget du er opptatt av eller vil fordype deg i. iTunes U med sitt innhold kan gi deg et stort konkurransefortrinn fremfor dine med-elever/studenter.

Apple er et kommersielt selskap og iTunes skal bidra til å skaffe Apple inntekter i framtiden. Dette er selvfølgelig noe man skal være klar over, men det må ikke være til hindring for å benytte mulighetene som finnes der. Over 800 universiteter har vurdert dette og kommet fram til at fordelene er så store ved å benytte og bidra til dette kompetanse-biblioteket at det overgår de betenkelighetene man har ved at det er et av verdens største selskaper som står bak. iTunes U får du tilgang til i menyen til iTunes ved å laste ned applikasjonen iTunes, ikke ved å gå inn på iTunes via en browser.

App Store

I App Store har du også et enormt tilbud av apps som går under kategorien opplæring (education). Pr. dato er antallet opplærings-apps 5.908 og antallet vokser raskt. Her er spennet enormt og dekker alle aldersgrupper fra 3 til 100 år. Kvaliteten skurrer nok på en del av tilbudet, men mangfoldet er så stort at man finner det man ønsker (men det kan kreve at man leter og prøver seg fram litt).

Du vil finne apps innen de fleste relevante fagområder for barneskole, ungdomsskole og videregående skole, i tilleg til alle mulige verktøy for skriving, regning og presentasjon. Matematikk, språk, musikk og oppslag er områder som fremhever seg. Mange apps er laget med utgangspunkt i lek og lær metoden.

Konklusjon

Vår påstand er at iPad med de riktige apps og iTunes U er så viktig for våre barn og unge at alle skulle ha det. En vesentlig forutsetning er at da må verktøyet hovedsaklig brukes til dette. Selvfølgelig skal iPad også benyttes til Facebook, Twitter, spill og surfing, men det er den hyggelige bonusen. Det må ikke være omvendt! Her ligger kanskje hovedutfordringen for de fleste.

Anbefalt lesning:

5 Responses to iPad for skoler, høyskoler og universiteter!

  1. I’d have to comply with you on this. Which is not something I usually do! I really like reading a post that will make people think. Also, thanks for allowing me to speak my mind!

  2. Finnes det en oversikt over hvilke skoler som har tatt i bruk dette?
    Er selv student til neste år og kunne tenkt meg å få vite mer om dette og om det evt er mulig for meg å bruke dette gjennom skolen.

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss