iPad nyheter – App Store har 2 milliarder dollar i omsetning i 2010!

App Store har blitt en gullgruve både for Apple og utviklere som lager apps basert på iOS. Det som i følge mange startet som en morsom ide, har utviklet seg til å bli en stor og omfattende forretning. Mange andre leverandører har etter hvert satset på den samme forretningsideen for sine produkter.

App Store var i utgangspunktet bare for iPhone, men den omfatter nå både iPod og iPad i tillegg. I følge Apple virker det som om alle Apples produkter skal bli tilgjengelig gjennom App Store med tilhørende 3. parts produkter.

I følge Citibank har vi bare sett begynnelsen i 2010. Da var omsetningen i App Store på rundt 2 milliarder dollar. Dette vil øke betydelig i 2011. De beste utviklingsselskapene og enkeltpersoner som utvikler på iOS-plattformen kan regne med å forsyne seg med store deler av denne omsetningen.

Citibank har så langt bare sine egne estimater å uttale seg om, utover i 2011 vil vi se hva dette betyr når leverandørene publiserer sine regnskapstall.

App Store har pr. dato en unik posisjon i dette markedet, men det forventes at Android Market og andre handelssteder for apper til forskjellige nettbrett og mobiltelefoner, også vil ta av de nærmeste årene.

Anbefalt lesning:

One Response to iPad nyheter – App Store har 2 milliarder dollar i omsetning i 2010!

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss