iPad apps – mange muligheter for lesing på iPad!

Med dagens versjon av iPad har du mange forskjellige muligheter for å lese bøker, tegneserier og dokumenter. Da iPad ble sluppet på markedet overrasket det mange at man kunne lese bøker på iPad ved hjelp av flere ulike apper, bare ved å trykke på en skjerm.

Lesing av bøker på iPad og andre nettbrett har tatt helt av. I motsetning til tradisjonelle bøker har iPad muligheter for å presentere høyoppløselige bilder og video blandet med tekst. Dette gir helt nye muligheter og en helt annen leseopplevelse.

Vi vil se litt nærmere på noen av mulighetene du har til å lese på iPad.

Kindle

Det er nok riktig å si at det var Kindle og Amazon.com
som fikk hele eBok-markedet til å ta av. De er fortsatt ledende ikke minst på grunn av mengden med nedlastbare bøker (ca. 500.000 bøker). Kindle er både en egen hardware-enhet for dedikert lesing av bøker, og en app til iPad som gir deg samme mulighet for nedlasting og lesing av bøker. Kindle gir deg noen innstillingsmuligheter i forhold til lesebakgrunn og nyanser på skriften.

iBooks

iBooks er en app som er utviklet og levert av Apple. Foreløpig har ikke iBooks det samme utvalget av bøker som finnes for Kindle. iBooks gir deg imidlertid en mulighet til å lese fra noen avsnitt til noen kapitler av bøkene du er interessert i, før du eventuelt kjøper dem. iBooks har også en mer naturlig måte å bla i bøker på som ligner det du har i tradisjonelle bøker (for hva det er verdt!).

Comics

Dette er en app for tegneserier på iPad. Appen er utviklet av Marvel og gir deg i utgangspunktet mer enn 300 gratis tegneserier og muligheten til å kjøpe ytterligere 4000 tegneserier fra ulike produsenter. Comics har løst problemet med å presentere tegneserier på en relativt liten skjerm, og de gjør dette på en meget god måte.

Wattpad

Dette er en meget interessant app. Det blir sagt at Wattpad er for ebøker, det Youtube er for videoer. Dette er et sted hvor lesere kan danne sine nettverk for å oppdage nye bøker og publikasjoner og dele disse med andre. Wattpad gir deg tilgang til over 100.000 bøker i kategorien noveller, science fiction, diktsamlinger osv.

Alle appene finner du gratis i App Store.

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss