iBooks2 for iPad – lanseringen handler om framtidens utdanning!

Som ventet handlet gårsdagen store Apple presentasjon om lærebøker og utdanning for framtiden.

Apple hadde valgt Guggenheim-museet i New York for å presentere iBooks 2 og neste generasjon læringsplattform. Appen er allerede tilgjengelig i norske App Store, og er en oppgradering til den iBooks du (sannsynligvis) allerede har på din iPad. Den er gratis og du finner den her.

Det er imidlertid ikke iBooks 2 som er spennende, det er innholdet i den oppgraderte bokhandelen som er spennende. Igjen viser Apple veien til noe stort og spennende. Denne gangen innen læring og utdanning, elever og studenter burde juble.

Det meste av gårsdagens presentasjon handlet om neste generasjon lærebøker. Med disse lærebøkene for iPad kan du bl.a.;

  • Ta i bruk «multi-touch» når du leser/bruker lærebøkene
  • Lærebøkene er fulle av interaktive funksjoner som diagrammer, bilder og videoer
  • Med fingeren starter du interaksjoner i bilder, 3D konstruksjoner, fullskjerm videoer
  • Du kan «gule ut» tekst i læreboken med fingeren
  • Du kan klikke på tekst eller bilder og lage dine egne notater i læreboken
  • Notatene lagres og arkiveres automatisk, slik at du enkelt kan ta dem fram og bruke dem
  • Ordbøker er integrert for enkelt å slå opp ord og setninger man ikke forstår

Lærebøkene er tilgjengelig på en måte som gjør at de alltid er oppdatert. En oppdatering i en lærebok oppdateres automatisk til alle som har kjøpt boken. Akkurat dette er i dag en av de største utfordringene for lærebøker.

I ytterste konsekvens kan man se for seg morgendagens elev/student med bare en iPad som sitt eneste arbeidsredskap. I iPaden har man alle sine lærebøker (kilovis av bøker), alle sine notatbøker og sine skrivesaker.

De interaktive lærebøkene finnes i de fleste basis-fagene. Dessverre er lærebøkene foreløpig bare tilgjengelig på engelsk i amerikanske App Store. Nå har du enda en grunn til å skaffe deg en tilgang. Oppskriften på amerikansk id til App Store finner du her.

Vi får håpe at noen tar tak i oversettelse av de engelske bøkene, og at det blir laget egne norske lærebøker.

En annen viktig del av gårsdagens presentasjon handlet om verktøy for å lage interaktive lærebøker. Disse verktøyene er tilgjengelig for Mac allerede i dag. Verktøyene finner du i form av en gratis app i norsk språkdrakt. Appen er utviklet for Mac og du finner den her i norske Mac App Store.

Vi må virkelig håpe at norske lærebok-forlag kjenner sin besøkelsestid og starter umiddelbar produksjon av interaktive lærebøker. Har du selv en lærebokforfatter i magen, er det bare å laste appen ned på din Mac og starte produksjonen.

Se videoen nedenfor for å gjøre deg bedre kjent med iBooks 2.

[pb_videoshowcase group=»8″]

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss