iPad tips – finger-navigering i iOS 5!

I iOS 5 kan du benytte deg av noen nye metoder som forenkler navigeringen!

Finger-navigering er både morsomt og nyttig og du kan faktisk glemme hjem-knappen helt. For å benytte finger-navigering må du aktivere «Fleroppgavebevegelser» under «Generelt» i «Innstillinger»!

2 fingre. Dette er sannsynligvis kjent for de fleste; du kan forstørre eller forminske tekst ved å dra to fingre fra hverandre eller mot hverandre.

Når du står i en app med tastatur nederst på skjermen tar du 2 fingre ca. på midten av tastaturet og drar fingrene fra hverandre, tastaturet vil da dele seg i to. På samme måte plasserer du 2 fingre på tastaturet og drar det sammen igjen. Mange foretrekker å bruke tastaturet på denne måten, da det tar mindre plass og lar brukeren se mer av skjermen.

4 fingre. Legg 4 fingre på skjermen og dra dem oppover på skjermen, du avdekker da kommandolinjen på iPad og viser hvilke apper som kjører i bakgrunnen. Legg 4 fingre på skjermen og dra dem nedover, og du lukker kommandolinjen.

Legg 4 fingre på skjermen mens du står i en app, dra deretter til høyre eller til venstre. På denne måten kan du enkelt skifte mellom de appene som kjører i bakgrunnen (de som ligger på kommandolinjen).

5 fingre. Legg 5 fingre på skjermen når du står i en app, trekk fingrene sammen og du kommer rett til hjem-skjermen.

Prøv selv – det er enkelt!

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss