iPad og iTunes U for studenter og lærere!

Kombinasjonen av iPad og iTunes U er et utrolig flott verktøy for studenter og lærere!

I utlandet og i USA brukes dette i stadig større grad. For Steve Jobs var bruken og utbredelsen av iTunes U spesielt viktig, og han holdt i den sammenheng mange foredrag på de viktigste og mest prestisjefylte universitetene i USA. Resultatet er at amerikanske studenter, lærere og utdanningsinstitusjoner bruker iTunes U både for å hente informasjon og for å dele informasjon.

Skjermbilde av ressurser

Vi har tidligere skrevet artikler om «iPad for skoler, høyskoler og universitet!»  og «iPad apps – 300 norske forelesninger på iPad!».

iTunes U finner man generelt informasjon som ligger på et høyt akademisk nivå, men det finnes også tilnærminger til avansert informasjon som er tilrettelagt på en mer populær og folkelig måte.

I Norge er det dessverre ikke så mange utdanningsinstitusjoner som aktivt bruker eller bidrar med materiale på iTunes U, men det er heldigvis noen hederlige unntak. Ett av disse er Universitetet i Stavanger. Dette burde likevel ikke være til hinder for at studenter og lærere bruker disse verktøyene.

iTunes U er gratis å bruke og den kan kjøres på flere plattformer hvor iPad er en som passer veldig godt.

Nedenfor har vi hentet noen eksempler på forelesninger, podcasts, presentasjoner, lærebøker og informasjon som topper listen over nedlastinger fra norske brukere av iTunes U. Er du student, lærer eller bare nysgjerrig klikker du deg inn på noen av titlene nedenfor. Da er du inne i iTunes U og kan søke deg videre i et enormt stort materiale!

Kanskje skal du tipse noen om denne muligheten!?

Anbefalt lesning:

One Response to iPad og iTunes U for studenter og lærere!

  1. Fin artikkel om iTunesU. Det er liten tvil om at Apple og læresteder i USA og UK har gjort en kjempejobb med å linke læremål, innhold og device.

    For norske forhold er det imidlertid ikke helt «midt i prikk», – det er en lang vei å gå. Jeg synes fylkeskommunene har gjort en formidabel jobb med NDLA. Der er norske læremidler, norskt innhold, knyttet mot læringsmålene på en enkel og logisk måte. Plattformen er også mer åpen enn iTunesU.

    Det spørs om ikke Apple er litt seint ute i fht Norge. Du finner mer norsk læringsinnhold på Youtube enn iTunesU. Det er dessuten enklere å embedde Youtube innhold til blogger og Wiki.

    Apples første skritt bør bli å gjøre iTunesU like tilgjengelig som Youtube. Da har jeg mer tro på at de vil lykkes her i landet også.

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss