iPad nyhet; 63 millioner nettbrett i 2011, 326 millioner nettbrett i 2015!

Gartner Group har nettopp sluppet denne prognosen for salg av nettbrett/tablets fordelt på år og operativsystem.

Det er først og fremst interessant å merke seg den enorme økningen i antall solgte nettbrett de nærmeste årene, dette vil selvfølgelig få en viktig innvirkning på PC-markedet. Hvordan skal f.eks. markedet for bærbare PC’er fremstå? Hvordan skal de posisjonere seg for at man skal kjøpe både nettbrett og bærbar/stasjonær PC? Hvilke konsekvenser får dette for bedriftsmarkedet?

For de som lurer på om nettbrett/tablets har kommet for å bli, burde tabellen over gi svaret!

Det neste som er interessant med prognosen ovenfor, er fordelingen mellom de ulike konkurrentene. I hovedsak står det mellom tre aktører; Apple med sitt iOS operativsystem, alle nettbrett-produsentene (Samsung, HTC, Motorola m.fl.) bak Google’s Android operativsystem og selvfølgelig Microsoft.

I følge Gartner Group vil Apple innen overskuelig framtid beholde sitt forsprang til det øvrige markedet, men alle nettbrett-aktørene bak Android vil etterhvert ta kraftig innpå. Det store spørsmålet vil være Microsoft! Vi har ikke sett dem i nettbrett-markedet enda, men når de først setter i gang kan de ha enormt store muskler. Microsoft vil ha ha markedsandeler, store markedsandeler, prognosen til Gartner Group gjenspeiler sannsynligvis ikke ambisjonene til Microsoft.

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss