Elever ved 600 skoler i USA bruker iPad!

Studenter i USA leser et stadig økende antall lærebøker på iPad. I henhold til Apple har 600 skoler begynt, eller vil begynne å levere ut iPads i undervisningen. En rektor ved en av disse skolene sa at så snart bøkene er er trykket er de utdaterte og når det kommer til studentene er de definitivt det; ”Textbooks are pretty much outdated the minute they’re printed and certainly by the time they’re delivered.”

Eksperiment med iPader er også positivt når unge mennesker allerede er nett-tilkoblet og synes det er enklere å søke informasjon på Weben, skrive notater, sjekk ut filmer, etc. Forlagene er også positive til denne type reform. Selv om det blir billigere for studenten å kjøpe boken på nettet kan forlagene tilby oppdateringer med den nyeste informasjonen mot tilleggsbetaling. Dette har vist seg å være mer lønnsomt enn å selge en trykket kopi. Det er anslått at inntektene vil øke med 5,5 milliarder dollar per år.

600 skoler er fremdeles en relativt liten andel av hvor mange skoler som finnes i USA, men hensikten med eksperimentet er å bestemme i hvilke fag en iPad kan være passende for undervisning. Man ønsker også å se hvor mye penger man kan spare ved å erstatte tradisjonelle bøker med et elektronisk medium.

Les her om viktige iPad-apper for elever og studenter!

Les også om gratis norske forelesninger for iPad!

20110905-211448.jpg

Anbefalt lesning:

One Response to Elever ved 600 skoler i USA bruker iPad!

  1. […] Det slo meg da jeg hadde lest ut siste kapittel av boken om Steve Jobs at dette muligens var en av de siste papirbøker jeg leste. Jobs var veldig opptatt av at man måtte begynne å tenke nytt, lære nytt og leve på en annen måte. Han var en tilhenger av elekronisk læring. At skoleelever skulle slippe å bære rundt på tunge skolesekker, men istedet benytte elektroniske læremidler i skoledagen sin. Dette ble så viktig for han, at han ledet en gruppe som jobbet direkte opp mot president Barack Obama om elektronisk læring i skolesystemet i USA. Og digital læring er nå på trappene i USA.http://ipadappsnorge.com/2740/elever-ved-skoler-i-usa-bruker-ipad/ […]

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss