Nye barnebøker til iPad!

Bøker generelt og barnebøker spesielt har vist seg å være veldig populært på iPad. Både Gyldendal Norsk Forlag og Cappelen Damm har flere iPad-produksjoner bak seg og det kommer stadig nye. Begge forlagene har lansert bok i august, og de er nå tilgjengelige i norske App Store!

iPad er enhet som enkelt kan deles av flere i en familie, og undersøkelser viser at barn helt på egen hånd finner ut hvordan den skal brukes. Det er derfor veldig bra at seriøse aktører kommer med gode bok-produksjoner som utnytter mulighetene som finnes i iPad.

Gyldendal har lansert «Kubbe rydder opp»;

iPhone Screenshot 1

«Kubbe rydder opp» er et interaktivt spill for barn i alderen 2-5 år, hvor man hjelper Kubbe med å sortere gjenstander etter lyd, skygge, farge m.m. «Kubber rydder opp» er basert på Åshild Kanstad Johnsens Kubbe-karakter som både er kjent fra boka Kubbe lager museum og Kubbe lager spetakkel som kommer høsten 2011. «Kubbe rydder opp» er utviklet av Ciber i samarbeid med Gyldendal Litteratur.

Cappelen Damm har lansert «Garmanns sommer»;

iPad Screenshot 1

Denne appen er en digital versjon av Garmanns sommer – en av Norges mest premierte bildebøker. Den inneholder de originale, prisbelønte illustrasjonene, krydret med små, enkle animasjoner og et stemningsfullt lydbilde.

Sommerferien er på hell. De gamle tantene er på besøk, og det er høst i lufta. Ingen av tennene til Garmann er løse. Han har kjent etter i hele sommer. Nå haster det, for snart er det første skoledag. Garmann gruer seg. Gruer de voksne seg også til noe …?

En utrolig vakker fortelling om noe som snart skal ta slutt og noe nytt som skal begynne, skrevet, illustrert og designet av Stian Hole. Lest av Frøydis Armand.

Boken Garmanns sommer fikk Brageprisen i 2006 og Stian Hole er tildelt flere av de mest prestigetunge, internasjonale barnebokprisene for denne boken: Bologna Ragazzi Award 2007 og Deutscher Jugendliteraturpreis 2010.

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss