iPad; effektiv på jobb og med studier!

Vi har skrevet om det tidligere, men gode ting kan gjerne gjentas! iPad egner seg veldig godt som arbeidsredskap både på jobb og for deg som studerer. Det viktige er at man har de riktige verktøyene installert på iPaden. Vi vil derfor ta for oss noen av disse verktøyene i denne artikkelen.

Dersom du ikke har iPad, men vurderer å kjøpe en til ovennevnte oppgaver er det følgende å si; ikke velg en strippet variant! Kjøp en iPad med 32 eller 64 GB lagring, og kjøp iPad med 3G. Noe av poenget med å ha en lett og mobil enhet som iPad er muligheten til å bruke den overalt. Med 3G kan du koble deg på nettet overalt både i inn- og utland.

iPad gir deg mange nyttige verktøy ferdig installert, de viktigste er epost og kalender. Disse kan settes opp slik at de synkroniseres mot epost-tjenester du benytter på jobb og privat, det samme gjelder for kalender-funksjonen. Du kan også benytte en tjeneste på www.nuevasync.com for å oppnå ovennevnte. En anbefalt løsning hvor nuevasync fungerer perfekt, er når du ønsker å sy sammen flere Google-kalendere. Dersom f.eks. mor, far, sønn og datter har hver sin Google-kalender, kan disse integreres i en felles kalender hvor man har full oversikt over familiens gjøremål!

Når det kommer til nyttige apps for din iPad, blir det på samme måte som for PC (du må ha word, excel og powerpoint). På iPad betyr dette at du må ha Pages, Numbers og Keynote. Du kan jobbe med dokumenter i Pages og Words om hverandre, det samme med Numbers/Excel og Keynote/Powerpoint.

For å få muligheten til å dele dokumenter, filer, bilder, foldere mm., både mellom din iPad og din PC, men gjerne også med kolleger, venner, famile eller medstudenter trenger du f.eks. Dropbox. Det finnes flere valgmuligheter, men Dropbox har blitt en stor og trygg aktør med meget enkle og brukervennlige løsninger. Dropbox gir deg mulighet for å lagre dine data i nettskyen! I tillegg til muligheter for å dele data, gir den deg også sikker lagring av alle dine data. Her er et eksempel;

1 Du skriver på et dokument i Pages på din iPad

2 Du lagrer dokumentet via Dropbox på iPad

3 Du åpner dokumentet via Dropbox på din hjemme- eller kontor-PC

4 Du jobber videre med dokumentet i Word

5 Du lagrer dokumentet via Dropbox på din PC

6 Du gir en kollega tilgang til dokumentet via Dropbox

7 Dropbox sender en epost til din kollega med link til dokumentet

8 Kollegaen åpner, arbeider og lagrer dokumentet via Dropbox på en iPhone, iPad, PC eller Mac

9 Dokumentet er alltid oppdatert og tilgjengelig for alle de enhetene du bestemmer

Både i jobb-sammenheng og privat kan det være nyttig og ha tilgang til sin bank. De fleste bankene i Norge har nettbankløsninger du kan nå via din nettleser, i tillegg har mange laget egne apper for iPad. Disse kan du lese mer om her!

Det samme gjelder også for nyheter på nettet. Du har alle medier direkte i din nettleser, men det finnes kjente apper for Aftenposten og VG. Apper for de mindre kjente nyhetskildene finner du her!

Med det ovennevnte er du igang med din iPad både i jobb og studier, og du er effektiv! Fortsett å følge oss her på ipadappsnorge.com så vil du få masse nyttig (og mindre nyttig) informasjon om bruk og utnyttelse av iPad.

Anbefalt lesning:

One Response to iPad; effektiv på jobb og med studier!

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss