iPad apps – 10 nyttige apper for elever og studenter!

Elever og studenter kan ha nytte av iPad på mange måter. Den kan det brukes for å lese dokumenter og bøker (lekser),  gjøre notater og besvare oppgaver (se annet oppslag på denne bloggen), benytte oppslagsverk  og holde styr på sin egen hverdag (skole og fritid).

For 20 – 30 kroner får man hele samlingen av apper som er beskrevet nedenfor.  For de ungdommene som leser dette mener vi du har mer enn nok argumenter for å skaffe en iPad.

Dictionary.com har en app som leverer innhold fra nettstedet ved samme navn. Appen gir deg tilgang til nesten en million ord og definisjoner i tillegg til 90.000 synonymer. Appen gir deg også uttale på ord. Alt er tilgjengelig offline. Appen er gratis.

Wikipedia er kjent for de fleste. Wikipanion heter iPad appen som gir deg enklere og raskere tilgang til Wikipedia. Wikipanion er optimalisert for enkelt søk, god navigasjon og visning av alt du finner på Wikipedia. Du kan lage bokmerker og samle informasjon for videre bearbeiding. Wikipanion finnes både i en gratis-versjon og betalbar variant til kr. 29. Man kommer langt med gratis-versjonen.

Graphing Calculator er en app som gir deg alt du ønsker deg av en kalkulator. Appen er en kraftig vitenskapelig kalkulator som likevel er brukervennlig. Appen koster kr. 11.

myHomework er en app som hjelper deg med å holde orden på leksene og skolearbeidet  ditt. Med “klistremerker” og andre hjelpemidler kan du bli så godt organisert som du bare ønsker. Appen er gratis.

Er du glad i å lese eller lytte til engelske bøker, er Classics appen noe for deg. Her har du tilgang til 23.500 bøker som kan lastes ned og leses eller lyttes til. Appen er gratis.

The Chemical Touch er appen for kjemistudentene. Her kan du utforske grunnstoffene og få informasjon om alt innen kjemien. Appen koster kr. 6.

Mathematical Formulas er appen for deg som liker matte, men som kanskje glemmer formlene. Her alle formlene du behøver samlet på et sted. Appen koster kr. 6.

History – Maps of World er en meget lærerik og flott samling av historiske kart i høy oppløsning. Appen er gratis.

World Factbook er en app som gir deg det komplette oppslagsverk for over 250 land over hele verden. Appen oppdateres kontinuerlig, her kan du holde deg oppdatert på alt av interesse for hvert enkelt land. Appen koster kr. 6.

iTranslate hjelper deg med oversettelse mellom veldig mange forskjellige språk. Appen gir deg både den skriftlige oversettelsen og den “leser” opp det oversatte. Du kan oversette inntil 500 tegn i et ubegrenset antall setninger i samme operasjon. Appen er gratis.

På oppfordring tar vi med en app til; smartNote for iPad! Den perfekte appen for å ta notater i klasserommet eller under forelesningen. Har mange forskjellige funksjoner ift. å organisere og arbeide med notater. Du kan også importere og eksportere i PDF-format. Du kan tegne og skrive for hånd eller med tastatur. Kalkulator følger også med. Smartnote kommer i to utgaver; en gratis og en som koster kr. 17.

Anbefalt lesning:

6 Responses to iPad apps – 10 nyttige apper for elever og studenter!

  1. Du glemte/er ikke klar over den appen som kanskje er aller mest aktuell for studenter, iallefall på høyere nivå – smartnote.

  2. My partner and I really enjoyed reading this blog post, I was just itching to know do you trade featured posts? I am always trying to find someone to make trades with and merely thought I would ask.

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss