iPad apps – 6 apps som hjelper deg å skrive bedre!

1. Pages

Pages var den første iPad appen i app store (til sammenligning er det nå over 32.000 apps for iPad). Dersom du bruker MSWord fra før vil det være lett å kjenne seg igjen i Pages.

I utviklingen av Pages er det meste av den nødvendige funksjonaliteten tatt med, likevel opplever du en ren og ryddig skriveflate. Du blir ikke distrahert av unødvendig informasjon i skjermbildet.

Pages gir deg mulighet for tabeller, editering, plassering av bilder og maler til forskjellige formål.

I en nylig oppdatering har du også mulighet for integrasjon med Office docs.

2. Clean Writer

Dette er skriveverktøyet for den som liker det enkle. Skriveprogrammet er superenkelt; du får en ren skriveflate og den skriver du på. Her er det ingen tillegg du ikke har bruk for.

Utviklerne av programmet har lykkes med å utvikle et enkelt skriveprogram som også er blant de billigste appene i iTunes.

3. My Writing Nook

Om du er ute etter et verktøy for å skrive en bok (ebok eller trykket bok), kan dette være verktøyet for deg. My Writing Nook hjelper deg med å organisere det du skriver i kapitler. I tillegg har skjermen en layout som passer for det å skrive bok.

Appen har også en egen versjon for PC og det fine er at denne iPad appen automatisk synkroniseres med PC-versjonen. Dette gjør at du kan jobbe med samme bok både fra iPad og PC.

I motsetning til Clean Writer har denne appen en hel rekke med funksjonalitet som passer for en som er fokusert mot å skrive en bok.

4. Chapters Notebooks for Writing

Mange har tanker og ideer om å skrive bøker. Hindringen for å komme i gang og å gjennomføre ligger kanskje i det at man ikke klarer å organisere alle sine tanker og ideer. Du trenger et program som samler, organiserer og tar vare på alle dine notater.

Denne appen tar virkelig vare på dine notater, som også kan bli passord-beskyttet. Du kan organisere bilder på samme måte som notater. Appen lar deg også lage PDF-filer av det du har skrevet.

Her har du en app som virkelig kan hjelpe deg å organisere.

5. Chronicle for iPad

På samme måte som Chapters er dette en app som virkelig hjelper og oppmuntrer deg til å skrive mer. Den gir inntrykk av at du skriver i en vanlig avis, men gir deg likevel mye mer enn det.

Dette er appen for den kreative skribenten. Her kan alle tanker og ideer (eller bare setninger) skrives inn, slik at ingenting blir glemt. Senere er det enkelt å ta notatene fram for å fullføre eller forkaste dem.

6. iA Writer

For å skrive godt må man ha fokus, det vet de fleste. iA Writer hjelper deg å holde fokus. Her er det ingen verktøylinjer eller “spellchecks” som dukker opp. Dette er verktøy som først dukker opp når du ber om det.

iA Writer har utviklet et “skrive-miljø” som gjør det behagelig å skrive, behagelig for øynene dine. Dette er vanskelig å beskrive, det må prøves.

I tillegg har appen to gode tilleggsfunksjoner; den synkroniserer automatisk med Dropbox (som er beskrevet et annet sted her på bloggen), og den gir deg et tidsestimat på hvor lang tid det tar å lese det du har skrevet (!).

Anbefalt lesning:

2 Responses to iPad apps – 6 apps som hjelper deg å skrive bedre!

  1. […] Pages – dette er et tekstbehandlingsprogram som er en del av Apples programvare-suite ved navn iWorks. Pages kan lese og lagre dokumenter i Word-format. Det er et fullverdig tekstbehandlingsprogram som gjør alt du forventer det skal gjøre. Vi har tidligere beskrevet en del alternativer til Pages til de med litt andre krav. Les om det her! […]

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss