iPad – nyttige råd og tips!

Vi vil fra tid til annen komme med enkle, men nyttige råd og tips som vil sette deg i stand til å utnytte iPad enda bedre. For de av dere som også har iPhone kan det være greit å vite at operativsystemet på iPad og iPhone er likt. Derfor vil råd og tips til iPad fungere like bra på iPhone.

  1. Du kan ta “screenshot” (lage et bilde av det som vises på iPad-skjermen) på iPad på følgende måte; hold av/på-knappen og hjem-knappen inne samtidig i et par sekunder. Du hører da en “knipse-lyd” og bildet er tatt. Bildet finner du i foto-albumet under arkiverte bilder.
  2. På iPad har du nå multitasking, noe som betyr at du har flere apper som kjører samtidig. Etter hvert kan det hende at du har veldig mange apper som kjører samtidig, dette kan øke batteriforbruk og redusere ytelsen på iPad. En omstart av iPad vil ikke fjerne de apper som multitasker. Den riktige fremgangsmåten  er som følger; du dobbelklikker på hjemknappen og får opp multitaskinglinjen nederst på skjermen. Deretter holder du på et av ikonene inntil ikonene begynner “å danse”. Til slutt trykker du på det røde minustegnet på de appene du ikke lenger vil ha multitasket.
  3. Laderen til iPad og laderen til iPhone ser til forveksling like ut. Det er de ikke! iPad-laderen gir mer strøm en den tilsvarende til iPhone. Pass derfor på å bruke riktig lader.
  4. PDF-dokumenter er ofte lengre og mer omfattende dokumenter. iPad er meget godt egnet til å lese disse ved å bruke iBooks. Filene kan du overføre via iTunes eller enda enklere via Dropbox (som vi har omtalt et annet sted på bloggen).
  5. Du kan lage foldere på en enkel måte på iPad. Hold på et ikon til det begynner “å danse”. Deretter trekker du ikonet over et annet og slipper. De to ikonene du nå har behandlet vil legge seg i samme folder. Du kan trekke flere ikoner til samme folder og gi folderen det navnet du ønsker.

Anbefalt lesning:

One Response to iPad – nyttige råd og tips!

  1. Jeg har to ladere. En til iPod nano og en til iPad 2. Nå har jeg blandet disse to og ser ikke hvilken som er til hvem her. Forskjellen på mine er at USB merket er litt mørkere og tykkere enn den andre. Kan en som har iPad 2 fortelle meg hvilken som er riktig til min iPad?

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss