Forskjellen mellom iPhone Apps og iPad Apps

ipad apps

iPhone og iPad, som alle vet, er to svært populære bestselgende gadgets fra Apple. IPhone er en smarttelefon som kan brukes til å ringe med, sende tekstmeldinger og e-postmeldinger, lese bøker på, spille musikk og videoer, surfe på Internett, og mange flere. Antallet programmer som kan lastes ned og brukes på iPhone er kun begrenset av lagringskapasiteten på iPhone. Noen programmer (eller «apps») er gratis, mens andre koster et visst beløp, vanligvis for de mest populære programmene. iPad er en tablet som er vesntlig større enn en smarttelefon denne brukes hovedsakelig for å koble på nettet, lese bøker, og spiller multimedia-filer. I utgangspunktet kan iPad gjøre alle de tingene som iPhone er i stand til, bortsett fra å ringe og sende tekstmeldinger. (Det er noen iPad apps som tillater sending av tekster, men med visse restriksjoner.)

Kort sagt, iPhone og iPad er mye det samme i forhold til hva de kan gjøre. Den store forskjellen er at iPhone er en telefon og iPad ikke er det. Med andre ord, kan iPhone være-og er primært brukt til å ringe, mens iPad er mer som en netbook eller bærbar PC. iPhone har en 480 × 320 touchscreen, mens iPad har en mye større skjerm som måler 1024 x 768 piksler. Ser vi på de to enhetene, kan faktisk seks iPhone-enheter plasseres på overflaten av en iPad.

Størrelsen er en viktig faktor i å sammenligne iPad og iPhone apps. Praktisk talt alle iPhone apps (unntatt de for å ringe) kan lastes ned på iPad. Disse apps vil fungere ganske likt bortsett fra at de vil se større ut for å passe den større iPad berøringsskjermen. Men ikke alle apps ment for iPad vil fungere på den mindre iPhone. Programmer som er laget til iPad er utviklet for dra nytte av den større berøringsskjermen. Hvis disse programmene kunne bli «krympet» på den mindre iPhone-skjermen, ville de ikke se så bra ut. Dette er grunnen til at spesielle iPad apps ikke kan lastes ned til en iPhone. Men de fleste iPhone-programmer kan lastes ned til og brukes på en iPad.

Eksempler på iPad apps som ikke vil fungere på iPhone er magasin og avis apps. På iPad ser et magasin bra ut og er svært lesbar. Men tenk deg det samme på en iPhone-skjerm. Bildene og teksten i et magasin eller en avis vil ikke få plass på den mindre skjermflaten.

Kan det med utgangspunkt i dette sies at programmene er bedre på iPad enn på iPhone? Dette er nær sannheten, men det er ikke helt der ennå. Mens det er sant at praktisk talt alle iPhone-apps kan migrere til og fungere godt på iPad, er det det estetiske inntrykket som taper i prosessen. Programmer som er utviklet til iPhone, men brukt på iPad, vil se mindre skarpe ut. Man kan se taggete kanter og uskarpe deler på grafikken i disse programmene. Dette er et naturlig resultat for en app som er skrevet for en mindre skjerm. Denne effekten er kjent som «pixel dobling.» Å korrigere for piksel dobling er iPad brukerens mulighet til å vise en iPhone app i sin opprinnelige, mindre størrelse. Derfor, på iPad vil en app oppta omtrent halvparten av skjermen.

Det finnes også apps som har både iPad og iPhone-versjoner. Brukeren kan ganske enkelt å laste ned den riktige versjonen for å nyte apps med all sin grafikk og funksjonalitet intakt.

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss