iPad til Jul – hvorfor?

Det er mange som vurderer kjøp av iPad i disse dager. Dels fordi den nettopp er lansert i Norge og dels fordi det snart er jul. Selv om prisen er overkommelig for de fleste er det tross alt en del penger man skal ut med. De fleste har jo allerede en eller flere PC’er hjemme og lurer derfor på nytten av å skaffe seg en iPad utover det at det alltid er morsomt med en “dings” til.

Hvorfor man skal kjøpe iPad!

Vi har 8 måneders erfaring med iPad og deler gjerne denne erfaringen med andre. Det første vi har merket oss er at iPad gjør at vi bruker PC’en mindre hjemme. iPad gjør seg glimrende både i sofaen og i senga(!). På jobb bruker vi den også en hel del, men her er det innen nye arbeidsområder, altså i tillegg til PC-bruken. Det er ikke iPad i seg selv som er interessant, det er alle appene som gjør iPad så spesiell. Vi skal utdype dette nærmere;

Hjemme

iPad er alltid på – du trenger ikke noe tid på oppstart! Du trykker på knappen og så er du i gang. Dette gjør at du bruker den mye. Er det noe man lurer på kan man søke og finne i løpet av få sekunder. iPad kan også være på hele tiden fordi den har så god batterikapasitet. Erfaringen vår tilsier opplading annen hver dag, og da er den alltid på.

Utover søk og oppslag er det mye annen nytte. Den egner seg veldig godt til lesing, du kan lese jobbrelaterte dokumenter, lese nettaviser (VG+ og andre som er tilpasset iPad) og du kan lese bøker (norske nettbokhandler kommer til neste år). Det er her “senga” kommer inn i bildet, like bra som du leser en bok på senga kan du lese på iPad. iBooks sørger for bokmerker, riktig belysning og det hele.

Du kan se på TV på iPad, for eksempel på kjøkkenbenken, mens du lager mat. Vi har tidligere beskrevet hvordan Slingplayer virker, men du har en gratis app fra NRK som gir deg både livesending og tilgang til hele NRK’s arkiv. Du kan også streame eller laste ned filmer, for ikke å snakke om Youtube.

Epost kan sjekkes kontinuerlig og når du ønsker. For vår del har det blitt en vane å sjekke epost som det første vi gjør om morgenen og det siste vi gjør på kvelden.

I tillegg kan du selvfølgelig spille spill (1000-vis av spill), du kan høre musikk (Spotify og Wimp), kommunisere via Skype, være på Facebook og Twitter. Mulighetene er nesten ubegrenset, tiden du har til rådighet er begrensningen.

Jobb

På jobb kan du bruke den til det samme som du gjør hjemme, men for vår del har det kommet noen tilleggsområder. iPad er det perfekte redskap i møter. På iPad har du alle møtedokumenter og på iPad gjør du dine notater. For alle oss som bruker mindmaps (tankekart) for notater og planlegging er det mange ulike mindmap apper som kan brukes. For vår del gjelder iThoughts som er meget enkel å bruke.

Synkronisering av det du lager og/eller det du har behov for av dokumenter og lignende gjør du ved hjelp av iTunes, Dropbox (beskrevet tidligere) eller DocsToGo for å nevne noen muligheter.

Konklusjon

Som med mange andre ting er det selvfølgelig en fare med iPad. Den kan spise opp tiden din! Men den kan også hjelpe deg til å bli mer effektiv. Vi heller definitivt til det siste. Etter 8 måneders bruk har den verste nyhetsverdien gitt seg og vi har etablert et bruksmønster både hjemme og på jobb hvor iPad gjør hverdagen enklere og mer effektiv.

Argumentene er mange og gode for å anskaffe iPad. Vi tror spørsmålet vil dreie seg om hvor mange familiemedlemmer som skal ha iPad (eller lignende nettbrett), ikke om man skal kjøpe ett eksemplar!

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss