iPad – tre nyttige tips!

Som tidligere beskrevet er det en rekke ting man kan gjøre med sin iPad for å forbedre sin brukeropplevelse eller forenkle bruken av enheten. Da det meste er intuitivt på iPad går den daglige bruken bra, men det er en del tips og tricks man må lære seg å bruke.

1. Slette nettverksforbindelser; Dersom du en gang har knyttet din iPad til et nettverk (på et hotell, flyplass osv.), vil den for evig og alltid ta vare på informasjonen om dette nettverket. iPad lagrer all informasjon om alle nettverk du har vært tilknyttet. Dette er selvfølgelig nyttig og viktig i forhold til de nettverkene du bruker mye, men fullstendig unyttig når det gjelder nettverk du bare har hatt behov for en gang.

For å slette et nettverk gjør du følgende; Gå inn på innstillinger og Wi-Fi. Herfra finner du det nettverket du vil at iPad skal «glemme». Velg nettverket og trykk på «Glem dette nettverket».

2. Innstillinger for «Spotlight» søk; Spotlight heter søkefunksjonen på iPad. Denne får du opp når du klikker på hjem-knappen mens du står i hjem-skjermbildet. Spotlight er satt opp slik at den søker gjennom alt du har liggende på din iPad. Dette kan etterhvert bli mye informasjon og søket kan derfor ta unødig lang tid. For å redusere mengden av data du skal søke igjennom og derved redusere søketiden gjør du følgende; gå inn på innstillinger og generelt, deretter velger du Spotlight-søk. Herfra velger du hvilke kategorier du ønsker at Spotlight skal søke igjennom.

3. Kjøp i program; Enkelte apper du kan kjøpe (f.eks. tidsskrifter) gjør det mulig å handle direkte fra en app. Ved flere brukere av en enkelt iPad kan dette være risikabelt, da f.eks. barn kan kjøpe noe uten at de faktisk er klar over at de gjør det. Løsningen er enkel; gå inn på innstillinger og generelt, deretter velger du Restriksjoner. Fra denne menyen vil du se at du kan legge inn restriksjoner på mange forskjellige ting. Den funksjonen vi er ute etter heter «Kjøp i program»! Deaktiver denne og du er sikret mot at noen kjøper noe fra en app uten å være klar over det.

Anbefalt lesning:

4 Responses to iPad – tre nyttige tips!

  1. Hei. Vet du om en app jeg kan laste ned som gjør at jeg kan lage innlegg i bloggen min og legge ut bilder? Send meg gjerne en Mail

  2. Takk for at dere skriver og deler tips! Det gjør jungelen betydelig lettere for en nybegynner.

    Apropos sletting… Første gang jeg åpnet gmailen min fra Safari, fikk jeg spørsmål om noe og klikket tydligvis ja til at det skulle lastes ned fra gmailkontoen min for bedre lagringskapasitet. Litt diffust dette, men ivrig ny ipadbruker som jeg var, så hadde jeg klikka ok før jeg egentlig fikkmed meg hva det egentlig var. Siden det er flere som bruker denne ipaden er det ikke særlig gunstig om det ett eller annet sted på harddisken ligger tilgjengelig kopi av alle mine mailer…

    Så mitt spørsmål er: hvor kan dette ha blitt lagret? Og hvor kan jeg finne det igjen for å få slettet?

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss