Hva bruker vi iPaden til? Google vet!

Google’s AdMob har nylig gjort en undersøkelse på hva vi bruker våre tablets/nettbrett til. Resultatene er ikke direkte overraskende, men de er interessante. Hele 84% av oss svarer at vi bruker iPad til å spille spill, dette gjør denne aktiviteten til den viktigste aktiviteten på en tablet.

På de neste plassene kommer informasjons-søking (eller surfing) på 78% og epost på 74%. Det er tydligvis også mange brukere av de iPad-tilpassede avisene som Aftenposten og VG+, hele 61% bruker iPad til å lese nyheter. Og mange som finner det enkelt og behagelig å holde seg oppdatert på sin epost via en tablet.

Sosiale medier scorer også høyt med 56%, mens avspilling av musikk og videoer har 51% av brukerne. 46% hevder å bruke nettbrettet for å lese bøker, mens 42% bruker den til å shoppe på nett.

Resultatene viser at det er annerledes bruk av en tablet sett i forhold til en PC. PC er fortsatt enheten for jobbing og f.eks. skriving av dokumenter. Tableten er en mer utpreget underholdningsenhet og søke-/surfe- enhet.

Undersøkelsen viser også at 68% av brukerne benytter sin tablet i en time om dagen eller mer. 82% svarer at det er primært hjemme de benytter nettbrettet, dette kan sies å være litt overraskende tatt i betraktning at enheten er liten og lett å ta med seg. 69% svarer at de heller bruker nettbrettet på ukedager enn i helger. Mens 62% svarer at de heller bruker enheten på kveld og natt enn på dagtid.

Anbefalt lesning:

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss