iPad app – VG+ har kommet i Appstore!

iPad app VG+ har kommet i Appstore! Et produkt mange har ventet på ikke minst medie-bransjen selv. Med VG+ skal listen legges på et høyt nivå, VG+ skal vise vei for bransjen og oss lesere. Ikke bare når det gjelder hvordan teknologien skal utnyttes, men også i forhold hvordan avisene skal ta seg betalt for nyheter i digitale medier.

Hva har vi fått?

Vi lastet ned VG+ fra Appstore litt etter kl. 0600 i morges. Hva er førsteinntrykket? Jo, dette er bra! Bedre enn Nettavisen og noen av de andre norske vi har sett. VG selv hevder at dette er et helt nytt produkt. Det er verken en digital versjon av avisen eller en ny VG Nett. De har rett i dette, presentasjon og layout framstår helt annerledes, men man må nok bruke litt tid på å venne seg.

Det viktigste med VG+!

Det viktigste med VG+ er imidlertid at du her skal finne de siste og mest oppdaterte nyhetene. På VG Nett kommer disse gjerne dagen etter (eller aldri). VG Nett fyller opp med masse stoff som aldri vil komme i VG+. VG+ skal oppdateres to ganger daglig. Det skal derfor bli spennende å se hvor mye VG+ forandrer seg fra morgenutgaven til kveldsutgaven. Om det faktisk blir to forskjellige aviser å lese, eller om det er den samme, men med noe endret innhold.

Førsteutgaven innholdet 36 sider, det må vel sies å være en ganske tynn avis. Det er; 1 hovedsak, 10 nyhetssaker, 5 økonomisaker, 2 nyttigsaker, 1 mat og drikke sak, 2 kommentarer, 3 rampelys, 4 sport, 1 sistesiden (som også heter VGTV). Selv om hver side inneholder elementer av bildeserier og videoer forventer vi mer innhold. Men, som sagt, dette er førsteutgaven.

VG+ kan nå lastes ned gratis fra Appstore. Hvor lenge dette vil vare og hva VG+ etter hvert vil koste, vet vi ikke enda. Prisnivået, når det skal fastsettes, vil helt klart avgjøre populariteten og hvor mange lesere VG+ vil få.

VG+ er klare på at iPad-varianten skal følges opp og at VG+ skal bli tilgjengelig på andre plattformer og til andre lesebrett/nettbrett.

Anbefalt lesning:

One Response to iPad app – VG+ har kommet i Appstore!

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss