Norske bøker har kommet til iPad med Bokskya!

Norske bøker har endelig kommet til iPad (og en del andre elektroniske dubbeditter), det er positivt. Vi har installert og lastet ned vår første ebok, en krim av Jan-Erik Knutsen og vi gleder oss stort til å lese den på påskefjellet.

Til tross for at vi er glade over kunne laste ned norske bøker på iPad, er vi ikke fornøyd med løsningen de norske bokhandlerne har valgt. Vi stiller oss derfor tvilende til om denne løsningen vil overleve på sikt.

Det finnes allerede gode og etablerte løsninger som er levert av Amazon og Apple, og som fungerer godt. Med disse løsningene gjelder at man trykker en gang for kjøp og vips så har du boka lastet ned og du har en app som er egnet for lesing av ebøker.

De norske bøkene må du kjøpe i en elektronisk bokhandel hvor du må registrere deg, deretter må du koble din bokhandlerkonto sammen med Bokskya før du kan laste ned boka du har kjøpt. Bokskya som app for å lese ebøker er heller ikke det helt store. Minimalt med funksjonalitet (pr. idag) og den fungerte heller ikke helt prikkfritt da vi prøvde den.

Terskelen for å gjennomføre et kjøp og en nedlasting kan nok for mange bli litt for høy. I likhet med prisen på ebøkene som også er for høy. En kjapp gjennomgang viser at du kan kjøpe pocketutgaver av ebøkene billigere enn ebøkene. Det kan ikke være meningen.

Konklusjonen må være at endelig har den norske bokbransjen funnet veien til ebøker på internett, vi venter spent på fortsettelsen og den videre utviklingen.

Bokskya finner du her!

Anbefalt lesning:

3 Responses to Norske bøker har kommet til iPad med Bokskya!

Leave a reply

Personvern | Ansvarsbegrensning | Om oss